HMI (Operatör Paneli Programlama) ya Giriş

HMI (Operatör Paneli Programlama) ya Giriş

Bu yazımızda Eğitim Setimizde Kullandığımız Delta nın Dop 103 BQ HMI yı için şu anda en güncel olan DOPSoft 4.00.16 anlatılacaktır. Eğitim Setimizde kullanacağımız komutlar ve görseller anlatılacaktır.

DOPSoft programını bilgisayarınıza yüklediğinizde İngilizce olarak yükleyin. Daha sonra programı açtığınızda aşağıdaki görseli takip ederek Türkçeleştiriniz.

Program yeniden açıldığında veya Programı ilk açtığınızda yeni proje oluşturaçaksanız HMI modelini seçmelisiniz. Seçeçeğiniz HMI modelinin resmi aşağıda gözükecektir.

Yukardaki sayfaya ileri dediğimizde HMI ile PLC arasındaki haberleşme protokol sayfası gelir. Bu sayfadan Kullanacağımız PLC markasını ve haberleşme tipine göre modelini seçebiliriz. Gerekli ayarları yapabiliriz. Eğitim Setimizde kullanacağımız HMI ile PLC arasındaki ayarlarımız bu şekilde olmalıdır.

Yukardaki ekranla işimiz bitince Bitir diyoruz ve aşağıdaki ekran karşımıza geliyor. Burada Zemin Rengini nasıl değiştireceğinizi gösterdik.

Zemin Rengini değiştirdikten sonra HMI Ekran üzerine nasıl yazı yazabiliriz onu görelim. Mause2nin sağ tuşunu tıklayarak açılan ekrandan en alta Çizim’i tıklıyoruz açılan sayfadan Yazıyı seçiyoruz. Böylece Ekran üzerine istediğimiz format ve stilde yazı yazabiliriz.

Yazı seçildikten sonra ilk olarak küçük beyaz bir ikon gelir. Bunu maus’un sol tuşuyla çift tıkladığınızda karşınıza bir pencere açılır. Bu açılan pencerenin Style ve Yazı sayfalarında neler yapacağınız aşağıda görsellerde gösterilmiştir. Yapılan işlemleri sayfaların solunda görebilirsiniz.

Yaptığımız çalışmayı HMI ya yüklemek için Project altında Download All Data ile yaparız. Yazılarımızda değişiklik yapmak istediğimizde yazının üstündeyken çift tıkladığımızda ayar penceresi açılır.

  • Yazıyı Beğendin mi?  

Benzer Yazılar

Bu yazı yoruma kapanmıştır, anlayışınız için teşekkür ederiz.