UYGULAMA 5 : HMI TEK START BUTONUYLA SÜREKLİ ÇALIŞTIRMA

UYGULAMA 5 : HMI TEK START BUTONUYLA SÜREKLİ ÇALIŞTIRMA

Bu uygulamamızda bir önceki uygulamada kullandığımız Kumanda ve Güç bağlantı şemalarıyla aynı olacaktır. Bu uygulamada değişen 4,6′ HMI ekran ekleyeceğiz. HMI ekranımızı 14 SS2 PLC mize RS-485 haberleşme kablosuyla bağlayacağız. Bağlantıyla ilgili yazımızı buradan bulabilirsiniz.

Kumanda Bağlantı Şeması

Güç devresi bağlantılarımızda değişiklik yapmıyoruz.

WPLSoft ile PLC Programının Yazılımı

Programımızda Start kontağımız yükselen kenar olarak alınmıştır. Set Reset işlemlerinin sağlıklı çalışması için Yükselen Kenar veya Düşen Kenar Kontakları kullanmalıyız. HMI üzerindeki buton ve anahtarlar için M marker leri kullanılır.

Yukardaki programı PLC ye yüklüyoruz. Sonra HMI programını yazmaya başlıyoruz.

DOPSoft ile HMI Programı Yazma

DOPSoft programının ilk açılışıyla ilgili olan yazımızı buradan inceleyiniz. Böylece programı açmış olacaksınız. Biz direkt olarak program yazımına geçiyoruz.

Yukardaki görselde ekrana yazımızı yazdıktan sonra Push Buton (Yay Dönüşlü Buton) ekleme işlemlerini ve Ayar kısmını gerçekleştiriyoruz.

Buton ekledikten sonra ayarları için buton üstündeyken çift tıklayarak yapabiliriz. Veya Buton seçili iken Sağda çıkacak ayarlar kısmından yapabiliriz. Biz bu uygulamamızda bize gerekli olan ayarları yapacağız. Uygulamalarımıza göre ayar kısımlarını inçeleyeceğiz.

Style ile Butona bir çok özellik katabilirsiniz. Bunları deneyerek de yapabilirsiniz.

HMI ekran ve PLC ile ilgili ilk uygulamamızın HMI kısmı da bitti bunu HMI’ımıza yüklediğimizde PLC-HMI haberleşme kablomuzda düzgün şekilde takılıysa programımız sıkıntısız çalışır.

  • Yazıyı Beğendin mi?  

Benzer Yazılar

Bu yazı yoruma kapanmıştır, anlayışınız için teşekkür ederiz.